Детски спортен празник за Деня на Банско – 5 октомври

Деня на Банско
Снимка: ANONYM

Със спортен празник, адресиран към децата, започна едноседмичната програма, посветена на 106 годишнината от Освобождението на град Банско.

Подготвено с много любов и старание от спортните клубове в планинския град, събитието под надслов Растем здрави и силни се проведе в Градския парк.

По неговите алеи децата, заедно с техните учители се състезаваха в игрите велородео с колела и тротинетки Удари перото най-далеч и още много забавления. С много усмивки и добро настроение учениците се включиха в игрите. А победени нямаше - само победители, които спечелиха своите дребни лакомства.

Деня на Банско
Снимка: ANONYM

На спортния празник присъства народният представител Александър Мацурев, който поздрави малките палавници и им пожела да бъдат здрави, силни и усмихнати, както и да почитат и познават историята на своя град и неговите велики личности.

Деня на Банско
Снимка: ANONYM

Детската програма по случай Деня на Банско включва още Детска кинопанорама, където те ще могат да гледат любимите си анимационни герои. А любителите на приключенията на открито ще могат се включат в турнира Детето риболовец без дрога, където да премерят сили със своите връстници кой ще има най-голям улов.

Деня на Банско
Снимка: ANONYM

Празничната програма, посветена на Деня на Банско продължава с юбилейния спектакъл на танцов състав Пиринско настроение. Тази вечер от 18:00 ч. в салона на читалище Никола Вапцаров самодейците ще зарадват публиката с едночасова програма под мотото Една приказка без край.

Деня на Банско
Снимка: ANONYM

В програмата на събитията е включено също награждаването на победителите в зеления конкурс Красивите градини на Банско, както и любопитната авторска изложба на Маргарита Голева - родословни дървета на известните фамилии на Банско.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати