bansko.net»Новини от Банско»Банско грейна в коледни светлини навръх Никулден

Банско грейна в коледни светлини навръх Никулден

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
109
Коледни светлини в Банско
Снимка: Община Банско

На светлия християнски празник Никулден с много детски усмивки и предпразнично настроение Банско официално запали светлините на Коледа.

Гост на предпразничната проява бе приказната принцеса Елза, която се снима с всеки един от малките малчугани, които развълнувано очакваха да светне Коледната елха в центъра на курорта. Вълнуващо огнено шоу представиха от клуб Дивинитас, а по традиция градоначалникът Георги Икономов поздрави всички присъстващи с настъпващите празници.

Курортът вече е празнично украсен в очакване на Коледните празници, а културният календар предлага поредица от прояви. Те ще започнат на 12 декември с концерт на детската школа по пиано, водена от Марина Иванова.

Още едно събитие с благотворителна цел е предвидено за тази дата. Ротари Клуб Банско-Разлог и Самодеен театрален състав Разлог към НЧ 15.IX.1903-1909 г., ще представят веселата постановка Секс бъркотия по Рей Куни. Средствата ще подпомогнат инициативата на ротарианците за оборудване на три отделения на МБАЛ Разлог - хирургично, неврологично и детско отделение. За целта зрителите на спектакъла следва да дарят минимална вноска от 5 лева.

Отново към децата е насочено още едно културно събитие от празничния календар на Община Банско – детското театрално представление Нощта преди Коледа на Драматичен театър – Благоевград. То гостува в Банско на 13 декември в салона на градското читалище.

Коледни светлини в Банско
Снимка: Община Банско

Традиционен поздрав към жителите и гостите на града ще бъде големият коледен концерт под надслов Вълшебна Коледа. Децата от всички самодейни състави към читалището с много трепет са подготвили програмата на концерта, който е планиран за 21 декември от 17:30 ч. в салона на културното средище.

В новогодишната нощ жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от младата фолклорна изпълнителка Дафинка Димитрова. Талантливата певица е подготвила букет от празнични песни, с които да създаде весело настроение в първите часове на 2019 година.

А в първия ден от Новата 2019 година всички заедно ще гонят злите духове с атрактивното Кукерски карнавал, сътворен с много любов и старание от самите жители на планинския град.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати