Неврокопският митрополит даде старт на честванията в Разлог

24.10.2014
Неврокопският митрополит даде старт на честванията в Разлог

Днес на празника на Разлог, когато се честват 102 години от Освобождението на града, Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена света литургия.

Отбелязването на 102-та годишнина от Освобождаването на Разлог е паметно събитие, достоен израз на дълбоко преклонение пред паметта на предците ни, отдали живота си за свободата на България, каза пред събралото се множество кметът на община Разлог инженер Красимир Герчев в празничния ден.

Нека успеем да запазим патриотичният дух, националния оптимизъм, самочувствие и паметта на предците ни, допълни още той.

Празникът на Разлог започна с тържествено издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и знамето на Разлог.

Ученици, учители, деца, жители и гости на града изпълниха площад Преображение. Венци и цветя бяха положени пред паметника на Васил Левски в града.

Паметта на Апостола беше почетена от община Разлог, ОбС – Разлог, представители на институции, политически партии и сдружения, признателни граждани.

Момичетата от Фолклорна група към Читалище 15 септември 1903-1909г. - град Разлог с ръководител Лилия Лачинова изпяха песен, посветена на града.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена света литургия за здраве и благоденствие в църквата Свето Благовещение - Разлог, с което даде старт на честванията по случай празника на града.

Празничната програма продължава с концерт в 17:30 часа в големия салон на читалището.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати