Новини от Банско и региона

Новините и събитията от Банско и региона. Виж какво става в Банско, научи последните новини.
Банско чества 109 години от своето ОсвобождениетоБанско чества 109 години от своето Освобождението5 октомври е един от най-важните празници за Банско и Благоевград, защото на тази дата се отбелязва освобождението им от османско владичество.
В Банско откриха Къща на занаятитеВ Банско откриха Къща на занаятитеВ Банско с празничен водосвет бе открита Къща на занаятите, в която ще се изпълнява програма на Организацията на надомните работници в Източна Европа и Централна Азия.
Изложба по повод 109 години от освобождаването на РазлогИзложба по повод 109 години от освобождаването на РазлогОбщина Разлог организира изложба под наслов 109 години свободен Разлог по повод предстоящия празник на града.
Откриха нова улица покрай река Глазне в БанскоОткриха нова улица покрай река Глазне в БанскоВ Банско с тържествен водосвет беше открита новоизградената улица покрай река Глазне.
Община Банско с еко инициатива за събиране на стъклени отпадъциОбщина Банско с еко инициатива за събиране на стъклени отпадъциНа 13 септември в Банско стартира кампания за събиране и рециклиране на стъклени отпадъци, която ще продължи до 13 ноември. По този начин се намалява общото количество депониран отпадък и. . .
Банско e домакин на планинския маратон Пирин Ултра 2021Банско e домакин на планинския маратон Пирин Ултра 2021Националният парк Пирин ще посрещне на 11-ти и 12-ти септември участници от цял свят, които ще вземат участие в петото издание на екстремното състезание по планинско бягане Пирин Ултра 2021.
Разлог е домакин на 8 конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъмРазлог е домакин на 8 конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъмДнес и утре Разлог ще бъде бъде домакин на осмия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Ще се обсъждат възможностите за възстановяване след COVID-19 в Медикъл Спа центровете в България.
Обновено детско заведение отвори врати в РазлогОбновено детско заведение отвори врати в РазлогПреди броени дни с празничен водосвет, отслужен от отец Димитър Белчин, бе открита обновената детска ясла Радост в Разлог.
Акушеро-гинекологичното и родилно отделение в МБАЛ-Разлог бе обновено цялостноАкушеро-гинекологичното и родилно отделение в МБАЛ-Разлог бе обновено цялостноПреди броени дни бе прерязана лентата на реновираното акушеро-гинекологично и родилно отделение в МБАЛРазлог. Средствата бяха изцяло осигурени от бюджета на община Разлог.
МБАЛ-Разлог вече разполага с нов рентгенМБАЛ-Разлог вече разполага с нов рентгенОт тази седмицата в болницата в Разлог вече ще функционира нов рентгенов апарат. Новият рентген е последно поколение от 2020 година.