Bansko.net»Новини от региона
Новини

Новини от региона

Последните новини от разложка котловина - Банско, Разлог, Добринище и и другите населени места. Бъдете осведомени за предстоящи промени, разберете първи за случващото се региона. Информация за интересни предстоящи събития.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кметът на Банско обсъди проблемите на туризма на първата си работна срещаКметът на Банско обсъди проблемите на туризма на първата си работна среща
20 Ноем.
Първата работна среща на кмета Стойчо Баненски с представителите на Сдружение Съюз на туристическия бизнес - Банско беше конструктивна и с висок старт, предвид броените дни до началото на новия туристически сезон.
Нова подвижна сцена за събитията и фестивалите в БанскоНова подвижна сцена за събитията и фестивалите в Банско
04 Ноем.
Община Банско вече разполага със собствена модерна подвижна сцена. Тя бе доставена в навечерието на Деня на будителите и беше направен демонстрационен монтаж на централния площад.
Атанас Янчовичин е Будител на годината за 2023Атанас Янчовичин е Будител на годината за 2023
01 Ноем.
Будител на годината за 2023 г за Община Банско е Атанас Янчовичин. На специална церемония ще бъдат представени номинираните и ще бъде обявен носителя на приза Будител на годината на Община Банско за 2023 г.
Ремонтират улици в Банско и подменят алергенни дърветаРемонтират улици в Банско и подменят алергенни дървета
24 Окт.
В момента се извършват строително-ремонтни дейности, свързани с рехабилитация на улична мрежа в гр. Банско - по ул. Цар Симеон. Предвижда се реконструкция на дървесната растителност в ремонтирания участък на ул.
Будителите на Община Банско за 2023 г.Будителите на Община Банско за 2023 г.
24 Окт.
Денят на народните будители е скъп празник за всички българи. Делото на народните будители продължава и в съвремието на Банско. Будителите сред нас продължават да работят на ползу роду, не защото очакват похвали, а защото
Честит празник! 111 години свободно БанскоЧестит празник! 111 години свободно Банско
05 Окт.
Ние, банскалии, винаги сме знаели, че свободата не е нещо, което някой ни дава, а нещо, което никой не може да ни отнеме, част от човешкото ни достойнство. Честит Ден на Освобождението! Честит празник на Банско!
Програма за 5 октомври - Деня на БанскоПрограма за 5 октомври - Деня на Банско
27 Септ.
111 години ни делят от онзи паметен 5-ти Октомври, когато е провъзгласена свободата на Банско. Във връзка с това знаменателно събитие и по случай Деня на Банско, Община Банско организира поредица от събития
Акция за събиране на специални отпадъци в Община БанскоАкция за събиране на специални отпадъци в Община Банско
27 Септ.
Община Банско и организациите по оползотворяване, с които има сключени договори, уведомяват всички жители на Община Банско, че могат да предават своите отпадъци от
Безплатни медицински прегледи за жителите на БанскоБезплатни медицински прегледи за жителите на Банско
21 Септ.
На 28, 29 и 30 септември 2023 г. се организират безплатни медицински прегледи от лекари-специалисти от УМБАЛ Проф. д-р Александър Чирков (Св. Екатерина).
Банско опера фест под открито небе на площадаБанско опера фест под открито небе на площада
23 Август
Само след броени дни Банско отново ще се потопи в света на музиката. Фестивалът за оперна и класическа музика Банско Опера Фест ще се проведе под открито небе на централния площад на 25 и 26 август.