Новини от Баня

Преглед на новините от Баня подредени по актуалност. Вижте какво става в с. Баня.
Почистиха коритото на река Конешница в БаняПочистиха коритото на река Конешница в БаняОбщина Разлог и Кметството на село Баня почистиха река Конешница от боклуци, храсти и дървета.
Самодейците от Баня станаха трети на национален фестивалСамодейците от Баня станаха трети на национален фестивалСамодейците от читалище Просвета 1908 в разложното село Баня завоюваха третото място на Националния фолклорен фестивал Море от рими, който се проведе в Балчик.
Заводът за балони в Баня започва работа до месецЗаводът за балони в Баня започва работа до месецИзграждането на предприятие за топловъздушни балони в село Баня бе финализирано. Предстои да се изпълнят последни довършителни действия, след което обектът ще започне дейността си.
За втора година село Баня става сцена на фолклорната музика и танциЗа втора година село Баня става сцена на фолклорната музика и танци
07 Септ.
Антония Р.
На 9 септември в разложкото село Баня за втора поредна година ще се проведе фолклорният фестивал Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра. Празникът ще започне от 17 часа.
Постановката Женско царство ще гостува в село БаняПостановката Женско царство ще гостува в село Баня
10 Август
Антония Р.
На 12 август, събота самодейният състав от разложкото читалище 15. 09. 1903-1909 ще гостува в село Баня с постановката Женско царство. Комедията ще бъде представена на амфитеатралната сцена.
Бум на щъркели в село БаняБум на щъркели в село БаняОсвен с многобройните си минерални извори разложкото село Баня може да се похвали и с редица щъркелови гнезда. Те са причината през летните дни населението му да нараства с около 150 жители, шегуват се местните.
В Баня отбелязваха традиционния празник на селотоВ Баня отбелязваха традиционния празник на селотоСтотици жители и гости на село Баня се събраха на площада пред кметството, за да отбележат заедно Празника на моето село. За тържеството се прибират много жители на селото от всички краища на България и чужбина.
Планинските тигри от село Баня откриха сезонаПланинските тигри от село Баня откриха сезонаС много емоции и изненади мотористите от мотоклуб Планински тигри в село Баня дадоха старт на сезон 2017. Откриването започна с тържествена обиколка на разложкото село, както и с водосвет за здраве край местността Трестеник.
Община Разлог с редица проекти за развитието на село БаняОбщина Разлог с редица проекти за развитието на село БаняМножество инфраструктурни проекти за Баня са изготвили от Община Разлог. Селото е сред най-скоростно развиващите се населени места в този край заради минералната вода и красивата природа.
Пожар лумна в землището на село БаняПожар лумна в землището на село БаняПожар е пламнал в землището на разложкото село Баня вчера. Пламъците са обхванали площ от около десет декара, осеяна с храсти и сухи треви.