Новини от Банско

Преглед на новините от Банско и района на курорта подредени по актуалност. Новините от общината и всекидневниците.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Откриха обновената библиотека Ангел Балев в БанскоОткриха обновената библиотека Ангел Балев в Банско
24 Май
Кметът на община Банско Иван Кадев символично преряза лентата на обновената библиотека Ангел Балев в Народно читалище Никола Вапцаров 1894. Това събитие стана в навечерието на светлия празник на 24 май.
Трети пореден Зелен Оскар за Община БанскоТрети пореден Зелен Оскар за Община Банско
18 Май
Община Банско грабна наградата в категория Публичен сектор - Обществени организации, общини и държавни структури на XIII Национален конкурс Най-зелените компании в България. Пореден Зелен Оскар за Община Банско
Днес е ден на труда - първи майДнес е ден на труда - първи май
01 Май
1 май - Международният ден на труда, е официален празник в България. За първи път 1 май е обявен за официален празник в България през 1939 г.
Обявиха програмата на Банско джаз фест 2023Обявиха програмата на Банско джаз фест 2023
19 Април
Обявиха програмата на предстоящият Банско джаз фест 2023 година на специална пресконференция. Очакваме 188 музиканти от 16 държави и над 30 концерта във фестивалната програма на Банско джаз фест през 2023.
Имотите в Банско пак са на прицел от чужденцитеИмотите в Банско пак са на прицел от чужденците
11 Април
Чужденци отново проявяват голям интерес към имотите в Банско след дълго затишие от пандемията насам, сочат данни на БНБ.
Сурвакарите от Светля гостуват на Банско навръх ЦветницаСурвакарите от Светля гостуват на Банско навръх Цветница
07 Април
Банско посреща гости от самодейна сурвакарска група на село Светля навръх Цветница. За първи път над 70 кукери ще покажат съкровищницата на традициите си пред банскалии.
Алберт Попов стана почетен гражданин на БанскоАлберт Попов стана почетен гражданин на Банско
07 Април
Българският състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов получи престижното звание Почетен гражданин на Банско. Неговият треньор Ивайло Борисов бе удостоен с Почетен знак на Банско
Банско Джаз Академия стартира за втора поредна годинаБанско Джаз Академия стартира за втора поредна година
30 Март
Банско Джаз Академия ще се проведе за втора година. Инициативата се организира от Асоциация Фестивалите в България, и ще се проведе в рамките на Банско джаз фестивал. Банско Джаз Академия ще даде възможност на млади
Хотелиерите в Банско се жалват заради по-малкото снягХотелиерите в Банско се жалват заради по-малкото сняг
18 Март
Хотелиерите в Банско се жалват, че заради безснежието в курорта има спад на туристите, и то значителен - съответно и на приходите им. Тези оплаквания идват на фона на статистиката - за януари община Банско е посетена от над
Елитът на сноуборда се събра в БанскоЕлитът на сноуборда се събра в Банско
18 Март
Bansko Freeride World Qualifier 2023 събра най-добрите сноубордисти и елитът на екстремните ски в родния планински курорт Банско.