Новини от Банско

Преглед на новините от Банско и района на курорта подредени по актуалност. Новините от общината и всекидневниците.
Лятна филмомания под звездите в БанскоЛятна филмомания под звездите в БанскоОт 22 до 24 юли в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-екстремните и приключенски филми от последната година.
Майстори от цяла България показват умения на Панаира на занаятите в БанскоМайстори от цяла България показват умения на Панаира на занаятите в БанскоНад тридесет майстори от цяла България ще представят уменията си на Панаира на занаятите, който ще се проведе в Банско от 28 юни до 4 юли.
Мозайка от занаяти ще гостува в музея в Разлог до септемвриМозайка от занаяти ще гостува в музея в Разлог до септемвриВ Исторически музей - Разлог до месец септември всички жители и гости на общината ще могат да посетят гостуващата изложба Мозайка от занаяти.
Добра практика: В Банско организираха детски тренировъчен лагер по скиДобра практика: В Банско организираха детски тренировъчен лагер по скиБългарската федерация по ски проведе в Банско тренировъчен лагер за млади таланти от 12 до 16 години в продължение на 3 дни.
Банско е препълнен от бг туристи за ВеликденБанско е препълнен от бг туристи за ВеликденЗа разлика от миналата година по това време, когато Банско беше под пълен локдаун, тази 2021-ва планинският курорт е препълнен с хора, и то с български туристи.
Заповядайте на Three Mountains Hard Enduro Bansko 2021Заповядайте на Three Mountains Hard Enduro Bansko 2021
25 Април
Rosi Trifonova
Three Mountains Hard Enduro Bansko е част от националния шампионат по ендуро, а тази година ще се проведе на 15-16 май в планинския курорт.
Търсенето на имоти в Банско бележи рекорден ръстТърсенето на имоти в Банско бележи рекорден ръстПрез последната година В Банско все повече хора търсят да закупят големи апартаменти и къщи, тъй като избират курорта за място, в което биха искали да живеят постоянно.
Община Банско подкрепи кампания за защита на животнитеОбщина Банско подкрепи кампания за защита на животнитеВ началото на тази седмица започна кампания за защита на животните, подкрепена от Община Банско.
30 000 туристи е посрещнал Банско само за месец30 000 туристи е посрещнал Банско само за месецПрез месеца на любовта около 30 000 човека са посетили Банско, като интересното тук е, че повечето са българи, а не чужди туристи. Банско е сред най-посещаваните курорти у нас
Община Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориОбщина Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориНа предстоящите парламентарни избори в неделя - 4 април, Община Разлог ще разполага на територията си с 27 стационарни секции.