Bansko.net»Новините от региона»Новини от Добърско

Новини от Добърско

Преглед на новините от Добърско подредени по актуалност. Вижте какво става в с. Добърско.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добърско - едно от процъфтяващите родни селцаДобърско - едно от процъфтяващите родни селца
09 Август
Благодарение на разцъфтяващия през последните години селски туризъм, както и заради близостта си с емблематичния зимен курорт Банско, Добърско все повече се утвърждава като любима туристическа дестинация.
В Добърско отбелязаха празничния ЙордановденВ Добърско отбелязаха празничния Йордановден
06 Януари
20-годишната традиция за тържествено отбелязване на Йордановден бе спазена и тази година в село Добърско. За трета поредна година късметлията, който хвана богоявленския кръст, е 21-годишният Марин Папев
Газова бутилка гръмна в с. ДобърскоГазова бутилка гръмна в с. Добърско
14 Август
Газова бутилка гръмна в къща в село Добърско. Инцидентът е станал вчера, около 21. 00 часа се е разминал без жертви, само с нанесени материални щети.
Добърските баби пяха в РИМ-БлагоевградДобърските баби пяха в РИМ-Благоевград
09 Окт.
Освен че се полюбуваха на експозициите, гостите на събитието останаха омагьосаните от автентичните фолклорни припеви на Добърските баби, които бяха обявени за живи съкровища от ЮНЕСКО.
Отложиха първото съдебно заседание за църквата в ДобърскоОтложиха първото съдебно заседание за църквата в Добърско
03 Окт.
1
Районният съд в Разлог е отложил първото заседание по делото за собствеността на уникалната църква Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратила в Добърско, което Неврокопската митрополия заведе по-рано тази година.
Приключи ремонта на пътя за ДобърскоПриключи ремонта на пътя за Добърско
01 Окт.
Местното население и туристите се радват на комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до село Добърско, известно с черквата си и изографисаното в нея изображение на Иисус Христос в космически кораб.
Добърските баби се готвят за Пирин пееДобърските баби се готвят за Пирин пее
09 Юли
Всяка вечер усмихнатите жени се събират на площада в китното село Добърско и се разпяват. Те посрещат с песен гостите, дошли да се насладят на красотата на Пирин и да се потопят в историята на този край.
Село Добърско почита Самуиловите войни с пленерСело Добърско почита Самуиловите войни с пленер
17 Юни
С петдневен художествен пленер село Добърско, община Банско ще отдаде почит на Самуиловите войни. Пленерът се организира от Окръжен музей Благоевград.
Църквата отново посяга на храма в ДобърскоЦърквата отново посяга на храма в Добърско
03 Юни
Неврокопската митрополия заведе дело срещу министерството на културата, като настоява да получи владението на митрополията на база нотариален акт издаден през 2003 година.
Жителите на Добърско се вдигнаха на бунт заради църкватаЖителите на Добърско се вдигнаха на бунт заради църквата
09 Април
Жителите на разложкото село Добърско се вдигнаха на бунт срещу опитите на Неврокопската митрополия да превърне старата църква в действащ храм.