Пирин

Забележителности в Пирин, реки, езера, хижи и други природни забелжителности в Пирин. Най-красивите места в Пирин.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Попово ЕзероПопово Езеро
04 Февр.
Поповото езеро е част от езерната група на Поповите езера в Пирин. Поповото езеро е най-голямото по площ и най-дълбокото езеро в Пирин.
Резерват ТисатаРезерват Тисата
31 Януари
Резерват Тисата е създаден през 1949 година под името резерват Тисова бърчина. Резерват Тисата попада в границите на Натура 2000.
Връх Каймакчал (Изворец)Връх Каймакчал (Изворец)
30 Януари
Връх Каймакчал или Изворец е разположен в Северния дял на Пирин планина. Връх Каймакчал и околностите му попадат в територията на защитен резерват Юлен.
Заслон КончетоЗаслон Кончето
30 Януари
Заслон Кончето е алпийски заслон в Пирин планина. Заслон Кончето се намира под връх Боюви дупки (2820м) и е разположен на 2760 метра надморска височина.
Заслон Казана (Ел тепе)Заслон Казана (Ел тепе)
30 Януари
Заслон Казана, известен сред планинарите и като Ел тепе, е един от малките заслони в Пирин планина. Заслон Казана се поддържа от Туристическо дружество Ел тепе в град Банско.
Заслон Спано полеЗаслон Спано поле
30 Януари
Заслон Спано поле се намира в южната част на циркуса Малко спано поле в Пирин. Изходен пункт за заслон Спано поле е град Сандански.
Хижа МалинаХижа Малина
30 Януари
Хижа Малина се намира в местността Долен Калугер в Среден Пирин. Хижа Малина се стопанисва от туристическо дружество Еделвайс, град Сандански.
Хижа Попови ЛивадиХижа Попови Ливади
29 Януари
Хижа Попови ливади се намира в Среден Пирин, в местността Попови ливади. Хижа Попови ливади е част от европейският маршрут Е-4.
Хижа Гоце ДелчевХижа Гоце Делчев
29 Януари
Хижа Гоце Делчев е разположена на около 10 км в южна посока от град Добринище. Хижа Гоце Делчев е и междинна спирка по маршрута Добринище – хижа Гоце Делчев – хижа Безбог.
Парков район СинаницаПарков район Синаница
29 Януари
Парков район Синаница е единственият парков район на територията на Национален парк Пирин. Парков район Синаница е може би най-живописният район в Пирин.