Bansko.net»Статии»Пирин»Страница 2

Пирин

Забележителности в Пирин, реки, езера, хижи и други природни забелжителности в Пирин. Най-красивите места в Пирин.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парков район ВихренПарков район Вихрен
27 Януари
Парков район Вихрен е един от 6те паркови райони в Пирин. Парков район Вихрен притежава най-добре развитата туристическа мрежа.
Парков район Баюви ДупкиПарков район Баюви Дупки
27 Януари
Парков район Баюви дупки се намира в северно-западните части на Пирин. През територията на природен район Баюви дупки минава част от международния туристически маршрут Е4.
Връх КаменитицаВръх Каменитица
24 Януари
Връх Каменитица се намира на главното било между Каменитишкия и Суходолския превал. Връх Каменитица е варовиков връх, който се отличава с характерна северозападна страна.
Връх Разложки СуходолВръх Разложки Суходол
24 Януари
Връх Разложки Суходол е един от най-спорните върхове в Пирин планина. Връх Разложки Суходол се отличава със стръмни северни склонове.
Връх Малък ПолежанВръх Малък Полежан
23 Януари
Връх Малък Полежан е един от високите гранитни върхове в Пирин. Малък Полежан се издига на 2822 метра. Изходна точка за изкачването на връх Малък Полежан е хижа Безбог.
Връх Момин ДворВръх Момин Двор
22 Януари
Връх Момин двор или Момини двори представлява гранитен карлинг в Пирин. Отправна точка за изкачване на връх Момини двори е заслон Тевно езеро.
Връх Баюви дупкиВръх Баюви дупки
22 Януари
Връх Баюви дупки или Баюва дупка се намира в северния дял на Пирин планина. Баюви дупки е един от т. нар мраморни върхове в Пирин планина.
Връх Бански СуходолВръх Бански Суходол
22 Януари
Бански Суходол е висок 2884 метра и e трети по височина връх в Пирин. Връх Бански суходол е разположен в северния дял на Пирин.
Връх Кралев ДворВръх Кралев Двор
22 Януари
Връх Кралев двор е разположен в южния централен дял на главното пиринско било. Лятно време може да изкачите връх Кралев двор за около 15 минути по северния му ръб.
Резерват ЮленРезерват Юлен
21 Януари
Резерват Юлен е един от най-младите природни резервати в България. Юлен е високопланински резерват. Неговите територии се намират между 1650 и 2851 метра.