Новини от Баня

Преглед на новините от Баня подредени по актуалност. Вижте какво става в с. Баня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Улиците на село Баня все още са непочистениУлиците на село Баня все още са непочистени
12 Януари
Антония Р.
Два дни след обилните снеговалежи в региона повечето улици на разложкото село Баня са непочистени. По повечето пътни артерии движението е невъзможно, защото снежната покривка е около 10 сантиметра.
Жителите на село Баня остават временно без ток през първата седмица на 2017 годинаЖителите на село Баня остават временно без ток през първата седмица на 2017 година
31 Дек.
Кристина Черникова
От ЧЕЗ информират за планови прекъсвания на електрозахранването. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение.
От днес заработва депото за отпадъци край село БаняОт днес заработва депото за отпадъци край село Баня
02 Ноем.
Антония Р.
С 8-годишно закъснение днес, 2 ноември, ще бъде даде официалният старт на депото за отпадъци край разложкото село Баня. Въпреки протестите на местните жителите депото ще работи.
Девойка от с.Баня триумфира с бронз на Световното първенство по СамбоДевойка от с.Баня триумфира с бронз на Световното първенство по Самбо
31 Окт.
Mariane
Леман Гичмен от село Баня триумфира с бронзов медал от Световното първенство по самбо, което се проведе в Румъния. Девойката от разложкото село се състезава в категория над 78 кг.
Хиляди пяха и танцуваха на първия фолклорен фестивал в село БаняХиляди пяха и танцуваха на първия фолклорен фестивал в село Баня
05 Септ.
Кристина Черникова
Събитието, което по всяка вероятност ще се превърне в традиционно за този край мероприятие, успя да събере на едно място хиляди любители на българския фолклор, които с умиление гледаха сценичните изяви на своите сънародници.
Откриха артефакт от Микенската епоха край село БаняОткриха артефакт от Микенската епоха край село Баня
23 Август
Антония Р.
Съд за парфюми от древната Микенска епоха беше открит в местността Бресто край разложкото село Баня. Артефактът е от късната бронзова епоха – XIII век преди Христа.
Фолклорен фестивал ще завладее село Баня през септемвриФолклорен фестивал ще завладее село Баня през септември
14 Август
Кристина Черникова
Фолклорен фестивал под надслов Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра! ще се проведе за пръв път в разложкото село Баня.
Село Баня кани всички на Празник на водатаСело Баня кани всички на Празник на водата
27 Юли
Кристина Черникова
Празник на водата ще бъде организиран за пръв път в село Баня, Разложко. Веселото събитие ще започне от 9. 00 часа в събота на минералния басейн в населеното място.
Български емигранти се събраха на среща в село БаняБългарски емигранти се събраха на среща в село Баня
15 Юли
Антония Р.
В разложкото село Баня се проведе традиционната среща Родолюбивите българи, която събра нашенци, живеещи от дълги години в чужбина. Срещата се проведе в читалище Просвета-1908.
Отвориха пътя между селата Баня и Долно ДраглищеОтвориха пътя между селата Баня и Долно Драглище
23 Май
Антония Р.
От вчера, 22 май, пътят между разложките села Баня и Долно Драглище е отворен, след като екип от специалисти почисти мястото от земната маса, която се свлече при обилните порои.