Новини

Новини от региона

Последните новини от разложка котловина - Банско, Разлог, Добринище и и другите населени места. Бъдете осведомени за предстоящи промени, разберете първи за случващото се региона. Информация за интересни предстоящи събития.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заповядайте на Три планини хард ендуро Банско на 24 и 25 юниЗаповядайте на Три планини хард ендуро Банско на 24 и 25 юни
20 Юни
Атрактивното мотосъстезание Три планини хард ендуро Банско, което е част от републиканския ендуро шампионат, се задава в Банско. На 24 и 25 юни предстои провеждането на четвърти кръг от BG X Enduro Championship.
Културни вечери Традиции и Изкуство между 30 юни - 3 октомври в БанскоКултурни вечери Традиции и Изкуство между 30 юни - 3 октомври в Банско
09 Юни
За девети пореден път през лятото в Банско ще се проведат културните вечери Традиции и изкуство. От 30 юни до 3 октомври жителите и гостите на града ще се радват на богатата програма.
Хоротека под звездите на Фолк Фест Банско 2023Хоротека под звездите на Фолк Фест Банско 2023
09 Юни
И в двете фестивални вечери на Фолк Фест Банско центърът на Банско ще се превръща в голяма хоротека под звездите, а занаятчии ще демонстрират майсторлъка си и произведените от тях художествени изделия.
Пак обраха църквата между Банско и ДобринищеПак обраха църквата между Банско и Добринище
06 Юни
Отново кражба в храма Свети Георги, който се намира между Банско и Добринище. Това разкри видеоклип, публикуван във Facebook, на който се вижда наглото посегателство.
От фермата до твоята трапеза кани земеделските производители на БанскоОт фермата до твоята трапеза кани земеделските производители на Банско
01 Юни
На 10-11 юни 2023 г. ще се проведе второто издание на форума От фермата до твоята трапеза, организиран от Областна дирекция Земеделие-Благоевград.
Лидерската академия на ВУТП събира в Банско министри и експерти по сигурносттаЛидерската академия на ВУТП събира в Банско министри и експерти по сигурността
29 Май
Лидерската академия на ВУТП събира в Банско държавници, министри, лидери и експерти по сигурността Като лектор ще участва министърът на иновациите и растежа г-н Александър Пулев
Откриха обновената библиотека Ангел Балев в БанскоОткриха обновената библиотека Ангел Балев в Банско
24 Май
Кметът на община Банско Иван Кадев символично преряза лентата на обновената библиотека Ангел Балев в Народно читалище Никола Вапцаров 1894. Това събитие стана в навечерието на светлия празник на 24 май.
Трети пореден Зелен Оскар за Община БанскоТрети пореден Зелен Оскар за Община Банско
18 Май
Община Банско грабна наградата в категория Публичен сектор - Обществени организации, общини и държавни структури на XIII Национален конкурс Най-зелените компании в България. Пореден Зелен Оскар за Община Банско
Днес е ден на труда - първи майДнес е ден на труда - първи май
01 Май
1 май - Международният ден на труда, е официален празник в България. За първи път 1 май е обявен за официален празник в България през 1939 г.
Обявиха програмата на Банско джаз фест 2023Обявиха програмата на Банско джаз фест 2023
19 Април
Обявиха програмата на предстоящият Банско джаз фест 2023 година на специална пресконференция. Очакваме 188 музиканти от 16 държави и над 30 концерта във фестивалната програма на Банско джаз фест през 2023.