Новини от Банско и региона

Новините и събитията от Банско и региона. Виж какво става в Банско, научи последните новини.
Община Банско подкрепи кампания за защита на животнитеОбщина Банско подкрепи кампания за защита на животнитеВ началото на тази седмица започна кампания за защита на животните, подкрепена от Община Банско.
30 000 туристи е посрещнал Банско само за месец30 000 туристи е посрещнал Банско само за месецПрез месеца на любовта около 30 000 човека са посетили Банско, като интересното тук е, че повечето са българи, а не чужди туристи. Банско е сред най-посещаваните курорти у нас
Младите надежди на Банско взеха участие в битката за купата на БоровецМладите надежди на Банско взеха участие в битката за купата на БоровецНа 05. 04. 2021 г. - понеделник, се проведе ежегодното състезание по ски бягане за купа Самоков в спортен център Бистрица в Боровец. На-младите таланти от Банско също взеха участие и за пореден път се представиха на ниво.
Община Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориОбщина Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориНа предстоящите парламентарни избори в неделя - 4 април, Община Разлог ще разполага на територията си с 27 стационарни секции.
Исторически музей в Разлог получи нови изложбени витриниИсторически музей в Разлог получи нови изложбени витрини
01 Април
Rosi Trifonova
Нови витрини за изложение и съхранение на експонати получи Исторически музей в Разлог. Парите по закупуването им са осигурени от спечелен от ръководството на музея проект
Жители на Банско и Разлог се обединиха около благородно делоЖители на Банско и Разлог се обединиха около благородно делоПритеснени от лошото време и силните снеговалежи, през последните дни местни жители на Банско и Разлог хранят първия пристигнал мъжки щъркел.
Лавинна опасност в района над БанскоЛавинна опасност в района над БанскоВ днешните ранни часове на деня бе забелязана значителна опасност от лавини над Банско. За последните 24 часа новият сняг на 2200 метра е 14 см, а времето е доста студено, със силен снеговалеж, бурен вятър и ниска видимост.
Над 11 млн. ще струва реконструкцията на пътя от Банско до хижа ВихренНад 11 млн. ще струва реконструкцията на пътя от Банско до хижа ВихренПътят между град Банско и хижа Вихрен, който изцяло преминава през планински участък, е с прогнозна стойност около 11 млн. лв. без ДДС.
Масова отмяна на резервациите в БанскоМасова отмяна на резервациите в Банско
20 Март
Rosi Trifonova
За масово отменяне на резервации в зимния курорт Банско алармират местни хотелиери. Причината за канселираните записвания за почивка е заповедта на здравния министър
От 20 март в община Банско започва традиционната кампания за пролетно почистванеОт 20 март в община Банско започва традиционната кампания за пролетно почистванеМежду 20 март и 5 април в община Банско ще се проведе традиционното пролетно почистване на обществените и частните пространства.