Новини от Банско и региона

Новините и събитията от Банско и региона. Виж какво става в Банско, научи последните новини.
Банско е препълнен от бг туристи за ВеликденБанско е препълнен от бг туристи за ВеликденЗа разлика от миналата година по това време, когато Банско беше под пълен локдаун, тази 2021-ва планинският курорт е препълнен с хора, и то с български туристи.
Състезателите от Хоук Банско грабнаха 7 медала от Държавно първенство по таекуондоСъстезателите от Хоук Банско грабнаха 7 медала от Държавно първенство по таекуондоСъстезателите от таекуондо клуб Хоук Банско се върнаха с цели седем медала от провелото се в град Благоевград Държавно първенство по таекуондо ITF на 24 и 25 април.
Заповядайте на Three Mountains Hard Enduro Bansko 2021Заповядайте на Three Mountains Hard Enduro Bansko 2021
25 Април
Rosi Trifonova
Three Mountains Hard Enduro Bansko е част от националния шампионат по ендуро, а тази година ще се проведе на 15-16 май в планинския курорт.
Търсенето на имоти в Банско бележи рекорден ръстТърсенето на имоти в Банско бележи рекорден ръстПрез последната година В Банско все повече хора търсят да закупят големи апартаменти и къщи, тъй като избират курорта за място, в което биха искали да живеят постоянно.
Община Банско подкрепи кампания за защита на животнитеОбщина Банско подкрепи кампания за защита на животнитеВ началото на тази седмица започна кампания за защита на животните, подкрепена от Община Банско.
30 000 туристи е посрещнал Банско само за месец30 000 туристи е посрещнал Банско само за месецПрез месеца на любовта около 30 000 човека са посетили Банско, като интересното тук е, че повечето са българи, а не чужди туристи. Банско е сред най-посещаваните курорти у нас
Младите надежди на Банско взеха участие в битката за купата на БоровецМладите надежди на Банско взеха участие в битката за купата на БоровецНа 05. 04. 2021 г. - понеделник, се проведе ежегодното състезание по ски бягане за купа Самоков в спортен център Бистрица в Боровец. На-младите таланти от Банско също взеха участие и за пореден път се представиха на ниво.
Община Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориОбщина Разлог с 27 стационарни секции на предстоящите избориНа предстоящите парламентарни избори в неделя - 4 април, Община Разлог ще разполага на територията си с 27 стационарни секции.
Исторически музей в Разлог получи нови изложбени витриниИсторически музей в Разлог получи нови изложбени витрини
01 Април
Rosi Trifonova
Нови витрини за изложение и съхранение на експонати получи Исторически музей в Разлог. Парите по закупуването им са осигурени от спечелен от ръководството на музея проект
Жители на Банско и Разлог се обединиха около благородно делоЖители на Банско и Разлог се обединиха около благородно делоПритеснени от лошото време и силните снеговалежи, през последните дни местни жители на Банско и Разлог хранят първия пристигнал мъжки щъркел.