Новини

Новини

Любопитни новини от Банско и региона. Бъдете осведомени за предстоящи промени, разберете първи за случващото се в Банско и околностите. Новини за обстановката в Банско. Информация за интересни предстоящи събития.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Включете се в кампанията Коледно БанскоВключете се в кампанията Коледно Банско
24 Окт.
Скъпи ученици, открийте художника в себе, дайте воля на фантазията си и нарисувайте вашето Коледно Банско. Предайте надписаните рисунки на класните си ръководители в срок до 14 ноември.
В Разлог пестят ток с изключени улични лампи през еднаВ Разлог пестят ток с изключени улични лампи през една
24 Окт.
От Община Разлог решиха да предприемат мерки срещу излишно изразходване на електроенергия в града. За целта вече уличните лампи ще работят през една. Ще бъдат изгасени лампи, които са на близко разстояние по улицата.
Дайте оценка на качеството на административното обслужване в БанскоДайте оценка на качеството на административното обслужване в Банско
14 Окт.
Общинска администрация Банско въвежда иновативна за администрациите система за измерване удовлетвореността от качеството на административното обслужване
Тържествена програма по случай 5 октомври - деня на БанскоТържествена програма по случай 5 октомври - деня на Банско
04 Окт.
На 5 октомври се отбелязва денят на Банско. През целия празничен ден в сряда ще има разнообразни събития, с които Банско ще ознаменува 110-та годишнина от освобождението си. Очаквайте и бляскав финал на празника на Банско с
Банско се оказа най-популярният ски курорт в светаБанско се оказа най-популярният ски курорт в света
10 Септ.
Родният Банско се оказа най-популярният планински курорт в света сред любителите на ските. Експерти по туризма в money. co. uk разкриха къде хората предпочитат на да карат ски в различните части на света.
Bansko Film Fest 2022 стартира на 21 септемвриBansko Film Fest 2022 стартира на 21 септември
10 Септ.
Международен банско филм фест 2022 (Bansko film fest 2022) започва на 21 септември. 21-то издание на най-големия фестивал на планинарското, екстремно и приключенско кино ще се проведе до 25 септември в Банско.
Банско ви кани на Лятна филмомания под звездитеБанско ви кани на Лятна филмомания под звездите
19 Юли
Банско ви кани на Лятна филмомания под звездите. Запазете датите 21, 22 и 23 юли, когато в планинския курорт може да видите най-доброто от Банско Филм Фест.
Забраняват временно паркирането в участъка Банско – хижа ВихренЗабраняват временно паркирането в участъка Банско – хижа Вихрен
19 Юли
Временна забрана за движение и паркиране на автомобили по маршрута Банско до хижа Вихрен, от местността Шилигарника до хижа Вихрен започна от 15 юли. Ограничението на движението в участъка ще продължи до 15 септември.
Летище край Банско ще направи града курорт със световно значениеЛетище край Банско ще направи града курорт със световно значение
21 Юни
Да построи летище между село Баня и Банско, е новата амбициозна идея на родна фирма. В община Банско е внесено мотивирано предложение за изграждане на летището.
Стотици дигитални номади от цял свят на Bansko Nomad Fest 2022Стотици дигитални номади от цял свят на Bansko Nomad Fest 2022
21 Юни
Стотици дигитални номади от цял свят ще вземат участие на Bansko Nomad Fest 2022. Събитието ще се проведе между 26 юни до 3 юли в Банско и ще бъде арена за обмен на опит за стотици работещи дистанционно от цял свят.