Банско отбеляза 10 години България в Европа

10.11.2017
Банско

10 години Европа в Банско и Банско в Европа бяха чествани в курорта. Най-добрият зимен курорт отбеляза официално равноправното включване на България в групата на 27-те с автентични вкусове на банската кулинарна традиция.

Домакини на дискусията на тема Европа в Банско и Банско в Европа бяха областният управител на област Благоевград – Бисер Михайлов и кмета на Банско - Георги Икономов. В рамките на събитието бе анализиран изминалият 10 годишен период – както постигнатите резултати, така и предизвикателствата, които стоят пред управлението на местно и национално равнище.

Последната оценка, изготвена от Центъра за либерални стратегии, показва, че 10-годишният период е един от най-успешните периоди в българската история. Икономическите показатели са се подобрили, както и качеството на живот на българските граждани.

В новия програмен период 2014-2020 година Община Банско ще сключи договори по две от осите. Първият е по Програма за развитие на селските райони, в който ще бъде сключен договор за рехабилитация на улична мрежа в гр. Банско и гр. Добринище на обща стойност 1.9 милиона лева. По Оперативна програма Развитие на човешките ресурси пък ще се осъщество Трансфер на иновации в здравеопазването. Общата стойност на проекта е около 200 хиляди лева.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати