Започна Вторият международен фестивал за камерна музика в Разлог

26.07.2019
Международен фестивал на камерната музика Разлог
Снимка: Община Разлог

Режисирания от Николай Фридман в Израел международен фестивал на камерната музика започна вчера - 25.07.2019 г. Мероприятието ще продължи и на 26 (петък) и 27 (събота) юли.

Организатори на фестивала са приятелите на Разлог Марина и Николай Фридман от Израел с изключителното съдействие на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, Община Разлог и Народно Читалище - Разлог 15 септември 1903-1909 г.

Официалното откриване на фестивала започна в 18:00 часа със съвместна изложба на художниците Гергана Лазарова-България и Тина и Илья Богдановски – Израел. Завършилата в Пазарджик очарователна художничка-Гергана Лазарова, впечатли всички с акварелните си и маслени картини. Гергана Лазарова, освен художник, танцува и в балет от тригодишна възраст в частни и професионални школи.

Сега има школа за класически балет, където обучава деца от 3 до 14 годишна възраст. Гергана води школа по балет в Читалище - Разлог 15 септември 1903-1909 г. и ни очарова с изключителното изпълнение на талантливите си деца! Поздравително слово произнесе кметът на Община Разлог-инж. Красимир Герчев.

На 25 юли световно известните изпълнители Марина и Николай Фридман, Силвия Ангелова и Милена Томанова, Денис Жданов и Станислав Пронин откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведенията на Чайковски, а на 26 юли програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн. Неповторимо удоволствие за слушателите ще бъдат произведенията на Шопен, Щраус – Шулц и Гершуин. В заключителната вечер /27 юли/ участие ще вземат Станислав Пронин, Олга Артюгина, Урсула Скауг и Денис Жданов с произведения от Дворжак и Шуман.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси.

Уникалното събитие протече при изключително голям интерес. Публиката остана възхитена от виртуозните изпълнения на музикантите. Вярвам, че ще превърнем Международния фестивал на камерната музика в традиционно събитие на Разлог, коментира кметът на Разлог- инж. Красимир Герчев.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати