Среща с директорите на заведенията за социални услуги

Среща с директорите на заведенията за социални услуги

Зам. кмета на община Разлог по социалните въпроси д - р Георги Тренчев проведе среща с директорите на заведенията за социални услуги в община Разлог.

На срещата се обсъдиха текущи въпроси като ремонти на сградите, а също и бъдещи планове за развитие на социалните услуги на територията на общината. Директорите споделиха своите виждания и приоритети за включване на социалните домове в различни европейски програми за финансиране. Изготвен беше списък със сградите, подлежащи на обследване за енергийна ефективност, за да участват в проекти за саниране на сгради. Обсъдено беше предложение за увеличаване капацитета на общинско предприятие Социален патронаж, поради големия брой желаещи и чакащи за записване. В момента предприятието доставя храна и социални услуги на 260 възрастни хора от общината.

На срещата беше коментирана новата методика за предоставяне на социална услуга „Приемна грижа”. Според новите разпоредби на социалното Министерство, доставчик на такава услуга вече могат да бъдат и общините. Участниците в срещата ще разработят нова общинска стратегия за предоставяне на социални услуги на възрастни.

Община Разлог е една от общините в Югозападна България с най - много социални заведения, които могат да се похвалят с предоставяне на качествени услуги на нуждаещите се.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати