Община Банско с еко инициатива за събиране на стъклени отпадъци

Община Банско с еко инициатива за събиране на стъклени отпадъци

На 13 септември в Банско стартира кампания за събиране и рециклиране на стъклени отпадъци, която ще продължи до 13 ноември. По този начин се намалява общото количество депониран отпадък и вредното въздействие върху околната среда.

Целта на тази инициатива, организирана от ОбА- Банско и „ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ“, е да могат да се включат повече жители в управлението на отпадъците.

Събраното количество стъкло ще бъде предадено на обявените предварително за тази цел пунктове и за по-големите количества на определени точки в Банско.

Кампанията се отнася за отпадъци като буркани и бутилки от стъкло - те трябва да бъдат предадени чисти без капачки и тапи.

Забранено е изхвърлянето на електрически крушки, огледала, домакинска посуда, автомобилни стъкла, стъклопакети и дограми.

За активно включилите се ще има поощрителни награди.

Всеки гражданин или едно домакинство, предали над 200 кг отпадъци в пункт Общински гараж, ще получи подарък картонени кошчета за разделно събиране на боклуци.

Ресторанти, кафенета, хотели, предали над 300 кг отпадъци в пункт Общински гараж, ще бъдат наградени със зелена грамота.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати