Ученическа компания създадоха ученици от Разлог

Ученическа компания създадоха ученици от Разлог

Учениците от ПГ ТХТ "Никола Стойчев", гр. Разлог започват работа по нов проект съвместно с партньорите си от туристическата компания "Енджой травел" и авиокомпания "България Ер". Целта на проекта е да се изгради в училището туристически информационен център.

Учениците от хотелиерските специалности ще преминат специално обучение в "Енджой травел" и "България Ер" по организиране на туристическо пътуване, резервации на самолетни билети, посрещане и изпращане на туристи, екскурзоводско обслужване.

Част от практическите занятия ще се провеждат в офисите на партньорите, както и на втори терминал на летище "София". Работата в реална среда ще позволи на учениците да се запознаят с предизвикателствата на туристическия бизнес, да получат подготовка как да организират сами своята туристическа фирма.

Учениците от икономическите специалности в училището ще се заемат със счетоводството на туристическия информационен център. По този начин учениците от всички специалности ще работят в истинска бизнес среда, реализирайки своите печалби.

„Добрите познания по чужди езици, каквито учениците от разложката професионална гимназия несъмнено имат, са едно от условията за участие в работата на новата ученическа компания. Партньорите на училището са амбицирани да стимулират отличилите се ученици със специални награди, които за сега пазят в тайна.

От своя страна ръководството на гимназията е готово да оборудва отделен кабинет за нуждите на новата „ученическа компания", коментира Катя Бранкова директор на ПГ ТХТ „Никола Стойчев”, гр. Разлог.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати