Bansko.net»Новини от региона»С модерни паркомати и QR-CODE паркираме Smart в Банско

С модерни паркомати и QR-CODE паркираме Smart в Банско

09 Август 2023, 21:19
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
146
С модерни паркомати и QR-CODE паркираме Smart в Банско
Снимка: Община Банско

Още една стъпка към превръщане на Банско в Smart city - технологично модерна градска зона, бе направена чрез инсталирането на паркомати на ключови места в града.

Първите четири устройства са монтирани на ул.Цар Симеон на т.н. Стара автогара, на същата улица до входа на градския парк, на кръстовището на ул. Иконом Чучулайн с ул. Хан Аспарух и на ул. Питу Гули.

Плащането чрез паркомата е възможно с карти Visa, Master Сard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact и с български монети от 10 ст., 20 ст., 50 ст. 1 лв. и 2 лв. Плащането се извършва чрез системата myPOS и се отчита от ФУВАС.

Чрез тъчскрийна на паркоматите може да бъде избрано времетраенето на престоя на автомобилите, като цената за час остава 1.20 лв. с ДДС. При проблеми с работата с устройството, гражданите могат да се обаждат за съдействие на телефон 070013007.

Другото нововъведение е сканирането на QR-code за заплащане на престой, като на десетки места в града са поставени стикери с кода.

Паркомати в Банско
Снимка: Община Банско

Плащането за паркинг е възможно с въведените по-рано PayPark, URBO и SMS.

Чрез приложение общинските служители в синята зона ще могат да проверяват всяко плащане, както и всеки автомобил в какъв режим на паркиране е. Касовото плащане на талони също е валидно.

Жителите и гостите на гр. Добринище могат да плащат такса за престой на автомобили чрез QR-code и SMS.

Карта за платено и безплатно паркиране в Банско

Наредба за платено паркиране на МПС на територията на община Банско - https://shorturl.at/epAP5

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати