Учениците от Разлог почетоха паметта на Васил Левски в разнообразни мероприятия

Учениците от Разлог почетоха паметта на Васил Левски в разнообразни мероприятия

Със спортно състезание под надслов „Лъвски скок” и забавна викторина учениците от ОУ "Никола Парапунов" в Разлог почетоха паметта на Васил Левски.

Учениците от първи до четвърти клас на ОУ "Никола Парапунов" в Разлог участваха в състезание за бързина, прецизност и сръчност, което протече под надслова "Лъвски скок", един различен начин да бъде отбелязана 138-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Децата показаха спортни умения в няколко състезателни групи, разделени в 16 отбора.

В салона на учебното заведение състезанието събра десетки родители и гости, които споделиха емоциите на децата. В същото учебно заведение между шестите класове се проведе състезание в 4 кръга под надслов „В памет на Левски”. В първите два кръга учениците отговаряха на исторически въпроси, свързани с живота и дейността на Апостола.

В трети кръг те изпълниха стихотворения за Левски, а в четвърти -пресъздадоха портрет на великия Апостол под мотото „Вазов за Левски”, като бяха използвани моменти от повестта на Вазов „ Немили недраги ”.

Децата разказваха и рецитираха с невероятно чувство и патос. Кулминационният момент, както при всяко състезание настъпи , когато трябваше да се обявят победителите, а това беше отборът на 6 „в” клас с класен ръководител г-жа Тренчева. Публиката също участваше като отговаряше на зададените към нея въпроси.

Раздадени бяха лакомства като награда на всички участници.

В класните стаи всеки клас от СОУ „Братя Каназиреви” гр. Разлог подготви кът, посветен на Апостола на свободата.

Под ръководството на учителите по история Надежда Хаджиева, Соня Крънчева и Лиляна Иванова учениците обновиха училищния музей на тема "Галерия Освобождение" с изложба на табла, брошури, реферати, вестници с богат снимков и илюстративен материал. Бе проведен и традиционен рецитал под наслов „Помним те, Апостоле! ”

Във връзка с отбелязване на 138-годишнина от гибелта на Васил Левски рецитал „Жив си, Апостоле” се проведе и в НУ „Яне Сандански” град Разлог. Участие в него взеха учениците от всички класове. Отличени бяха Симона Прешелкова, Георги Василев и Мария Михова, които получиха грамоти и награди.

Ученици от всички училища в Разлог поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града и се поклониха пред величавия му подвиг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати