Шампион по бойни изкуства посети Разлог

Шампион по бойни изкуства посети Разлог

Европейският шампион Константинос Голсиос пристигна в Разлог по покана на ръководството на клуб по таекуон-до WTF “Чо Елит” - Разлог. Шампионът сподели тънкости от бойното изкуство на младите състезатели от Разлог.

„Виждам 3 деца със сериозно бъдеще в таекуон-до. Важно е клуба да продължи да работи със същите темпове и след 3-4 години „Чо Елит” ще бъде водещ клуб по таекуон-до в България. Както разбрах намеренията на Славчо Рачев Председател на Таекуондо център „Чо Елит”са изцяло в тази посока”, каза Константинос Голсиос .

Първенецът на стария континент от първенството в Рим през 2008 година на спаринг в категория до 87 кг. Пристигна в Разлог заедно със своя треньор Христос Нинтос. И двамата са част от клуб номер едно в олимпийското таеукон -до на южната ни съседка Тирнавос и останаха очаровани от уменията на младите състезатели от „Чо Елит” - Разлог.

Двудневния тренировъчен семинар е отлична подготовка за децата на “Чо Елит”, за които след две седмици предстои участие в държано първенство. По време на тренировките състезателите за пръв път използваха в спаринг жилетка или Хо Го, която има вградени датчици за електронно отчитане на ударите в тяло.

Тази техника за определяне на точките в спаринг срещите вече е част от световни и европейски първенства. В семинара участие взеха и две класни състезателки от клуба на г-н Нинтос, който клуб се намира в гр. Тирнавус и е отборен шампион на Гърция за мъже и жени за 2010 и 2011 г.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати