Общинска администрация Разлог на гости в с. Долно Драглище

Общинска администрация Разлог на гости в с. Долно Драглище

Днес в Дом за възрастни с физически уврежданияСв. Пантелеймон”, с. Долно Драглище, община Разлог се проведе поздравителен концерт, по случай 3-ти декември-Международният ден на хората с увреждания.

В празничния концерт се включиха малчуганите от целодневна детска градина с. Долно Драглище, детска фолклорна група към Читалище „Просвета”-с. Баня и Добърските баби. Поздрав към всички гости отправиха домуващите в ДВФУ „Св. Пантелеймон”, с. Долно Драглище.

На празничния концерт присъстваха кмета на община Разлог–инж. Любен Татарски, зам. кмета по икономическите и правни въпроси–Иван Гюров, кмета на с. ДобърскоНикола Найденов, кмета на с. ЕлешницаАнгелина Проева, Мария Копанарова-Тасева-Общински съветник- Разлог, Спаска Кьосева–началник отдел Социални дейности.

Домът в с. Долно Драглище е с капацитет 50 места, от които в момента са заети 49 места. Персоналът е 30 души. В Дом за възрастни с физически увреждания, с. Долно Драглище се предлагат целогодишни социални услуги с откъсване от обичайната домашна среда на национално ниво за хора с физически увреждания–60% от тях са на легло и с чужда помощ. Осигурено е и 24-часово медицинско обслужване.

Сградата на дома е ремонтирана и реконструирана многократно през годините. За 2008г. Общината гласува и отпусна 20 000 лв. за капиталови разходи, които бяха използвани за ремонт на санитарните възли.

От 2006 г. е открита компютърна зала–3 компютъра с Интернет и библиотека с над 400 книги. С цел подобряване качеството на живот на настанените лица в дома има изготвен годишен план за организиране на свободното време: планиране и осъществяване на екскурзии.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати