Bansko.net»Новини от региона»Новини от Разлог»Разлог отбеляза своя празник

Разлог отбеляза своя празник

26 October 2011, 12:57
Admin
Admin
Новак
5k
Разлог отбеляза своя празник

Празникът на гр. Разлог, по традиция е дългоочакван, заради силните и стойностни програми и мероприятия, които Общинска администрация организира. Тази година радостта от 99 - годишната Свобода, бе съпроводена и от изборната победа на преизбрания за кмет инж. Красимир Герчев.

Празничният ден започна с вдигане на знамената на РБългария, Европейския съюз и знамето на Разлог, след което жители и гости на града се отправиха към храм „Свето Благовещение Богородично”, където Неврокопският митрополит Натанаил, отец Янко Русков и отец Димитър Белчин извършиха тържествена света литургия за здраве и просперитет на Разлог.

Възстановка „По пътеката на Освободителите” на събитията от 24 октомври 1912 г. бе проведена в м. „Голак”, а ученици от НУ ”Св.св.Кирил и Методий” изрисуваха с красиви детски рисунки асфалта пред Община Разлог.

Едноседмичните мероприятията, посветени на празника на гр. Разлог, завършиха с прекрасен концерт на Централния площад, в който взеха участие мажоретни състави към Младежки център и НЧ”15.09.1903-1909”, духов оркестър към читалището, изпълнения на възпитаницинте на народния певец Янко Неделчев, Мъжка фолклорна група”Перун”, ФТА при НЧ”15.09.1903-1909”, Даниела Ядкова, квинтет “Мистик”.

Вр.И.Д. Кмет на Община Разлог инж. Венцислав Гърменов поздрави жителите и гостите на града по случай празника и им пожела здраве преди всичко, успехи, вяра и сили, за да може да градим заедно бъдещето на Разлог и да живеем един достоен живот в този прекрасен град.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати