Започна традиционното пролетното почистване на Разлог

Започна традиционното пролетното почистване на Разлог

Официалното мото, под което ще премине почистването на града е "По-чист и по-зелен Разлог ! ". Тази година почистването на града започна по-рано заради силната замърсеност и запрашеност на уличната мрежа след тежките зимни условия, обясниха служителите от отдел „Екология, чистото и земеделие”.

Със затоплянето на времето започна почистването на входно-изходните пътни артерии на Разлог. Ще бъдат почистени всички главни улици на града. Днес започна и почистването на езерото в централния парка на Разлог. Специални грижи ще се отделят на централния площад на Разлог, както и на водната алея, която минава през него.

Времето позволява да бъдат почистени и зелените площи на града. Храстите ще бъдат окопани и подрязани. До края на месец февруари се предвиждат да бъдат почистени и речните корита на „Бяла река” и река „Язо”, които минават през Разлог.

Целта на по-ранното почистване е да бъде поддържано високото ниво на чистото в Разлог. „Всеки един от нас трябва лично да се ангажира с опазването на чистотата. Всеки трябва да се замисли къде си изхвърля боклука и да бъде по-отговорен в отношението си към околната среда”, коментираха служителите от отдел „Екология, чистото и земеделие” .

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати