В Разлог стартира проектът Спортна зала - Разлог

В Разлог стартира проектът Спортна зала - Разлог

На 22.05.2009г. в 12.00 часа пред спортна зала „Септември” гр. Разлог стартира проектът „Спортна зала - Разлог”.

Специален гост на събитието ще бъде Андре Майер – президент на Европейската федерация по волейбол.

Основното предназначение на залата е провеждане на състезания по волейбол. Проектът е изработен при строго спазване на всички изисквания на Международната волейболна федерация – FIVB Sports Regulations.

Изпълнението на тези изисквания ще осигури възможност за провеждане на състезания и турнири като: „Световната лига”, официални Континентални, Международни и Местни форуми. Реализацията на този проект, превръща спортна зала „Разлог” в най-голямата и модерна спортна зала в България.

Спортна зала „Разлог” се проектира в централната част на град Разлог, в непосредствена близост до съществуващата спортна /волейболна/ зала на града. Разположена е на равнинен терен с площ 8886 кв.м.

Проектът „Спортна зала „Разлог” представлява многофункционална спортна зала за провеждане на спортни състезания по волейбол, баскетбол, тенис на корт, бадминтон, бокс, борба и други спортни състезания.

Модерното съоръжение ще бъде проектирано, така че да има добра акустика, което ще позволи да бъде използвано за музикални и културни прояви с капацитет 4000 седящи места и паркинг за 130 автомобила. Амбициозният проект е дело на арх. Лозанов и фирма „Конкурент-90” ООД.

Стойността на проекта е 12 000 000 лв. За изграждането на спортната зала има създадено съвместно дружество между община Разлог и „Балканстрой” АД - 80% на 20%.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати