Социални услуги по проект ще предлага община Разлог

Социални услуги по проект ще предлага община Разлог

Община Разлог започва работа по проект “Грижа в семейна среда”. Той ще даде възможност да се ползват социалните услуги „Домашен санитар” и „Детегледач”. Стойността на проекта е 206 237 лева и изцяло се финансира от Европейския съюз.

Услугата ще работи в продължение на 12 месеца. Желаещите за нея могат да се запишат до 31 март. В проекта ще бъдат включени 30 безработни лица, които ще обслужват 60 лица в нужда.

Нуждаещите се ще могат да получават почасова помощ, свързана с поддържане на лична хигиена, помощ при хранене, помощ при вземане на лекарства, предписани от лекар, съпровождане до болнично заведение и други.

Социални услуги по проект ще предлага община Разлог

Проектът предвижда и 10 детегледачи, които да придружават деца до учебните заведения. 20 домашни санитари ще предоставят също почасови услуги.

Те ще пазаруват, ще поддържат на хигиената в жилищното помещение, ще извършват дребни битови ремонти, административни услуги и плащания.

От услугите ще могат да се възползват лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване, за деца и възрастни хора от община Разлог.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати