Международната ромска мрежа TernYpe гостува в Разлог

Международната ромска мрежа TernYpe гостува в Разлог

Представители на международната ромска мрежа TernYpe, гостуваха в град Разлог по покана на сдружение „Разум“. Инициатор на срещата бе сдружение „Младежка мрежа за развитие – град Симитли“, която е организатор и домакин на едноседмичен семинар в Банско.

Семинарът по програма програма „Младежта в действие“, който е насочен изцяло към младежи от ромски и неромски произход.

Международната ромска мрежа TernYpe гостува в Разлог

Целта му е да се даде възможност на младежи от всякакви етноси да получат шанс за развитие, чрез изграждане на лидерски умения, практически способи за общуване с медии, споделяне на добри практики и обмяна на опит с останалите партньори по проекта.

В рамките на срещата между двете организации бяха разгледани различни възможности младежите от ромски и неромски произход да повишат потенциала си, като по този начин се повиши и потенциалът за развитие на различните ромски организации и мрежи на територията на Европа.

Обучението в рамките на инициативата ще даде възможност на будните младежи да засилят активната си гражданска позиция, както и да обогатят уменията си за общуване. По този начин младежите ще могат да се противопоставят на тревожните прояви на расизъм и антиджипсизъм, които все по-често се наблюдават в Западна Европа.

Последните дни от семинара ще бъдат посветени на дискусии относно начините за изграждане на мултикултурен диалог между отделните етноси, търсене на решения за проблемите на ромските общности у нас и в Европа и др.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати