Разлог отбелязва Бабинден с бабино хоро

MarianaMariana
Новак
2k
бабино хоро

За поредна година община Разлог ще отбележи Бабинден. По традиция денят на родилната помощ или Бабинден се отбелязва на 21-и януари. Тържествата по случая ще започнат в 14.00 часа в многофункционалната зала на Народно читалище „15.09.1903-1909 г.” в град Разлог.

Противно на общата тенденция към отрицателен прираст на населението на България, през 2013 година населението на Разлог се е увеличило със 184 бебета.

Хоро Разлог

Последното родено през изминалата година бебе е момиченце. Милена Калинкова Борисова е родена в последните часове на 31-и декември.

Бабино хоро Разлог

Първия жител на Разлог за 2014 година е Никола Аспарухов Несторов, който е роден на 4-и януари. Двете бебета и техните родители ще бъдат наградени на официална церемония „Бебе 2014 г“.

Поздравителни картички от името на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев по случай предстоящия празник Бабинден вече са изпратени до всички новородени през изминалата година и родителите им.

След официалната част честванията на Деня на родилната помощ ще се пренесат на централния площад в град Разлог, където ще се извие традиционното бабино хоро.

Бабиното хоро ще събере десетки грижовни баби и внучета облечени в автентични български носии от пиринския край. Танцът, което се играе за здраве на новородените, е една от големите атракции на празника и се очаква с нетърпение от жителите и гостите на град Разлог.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати