Разлог ще привлича туристи с GPS картиране на забележителности

Църква в Добърско

Община Разлог ще привлича туристи с GPS картиране на някои от забележителностите на територията на общината. Точните координати на обектите ще бъдат достъпни както за българските, така и за чуждестранните туристи.

В списъка на обектите, които общината вече е картографирала, са уникалния храм „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в село Добърско, Писаната църква, Историческият музей в град Разлог, възстановения Древен български календар, църквата Свето Благовещение в Разлог, хижа Яворов, природния феномен Стъпалата, старата българска баня в село Баня и местността Голак.

Природните, историческите и културните обекти на територията на общината се картират по съвместен проект „Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин“. И трите планински общини работят съвместно по този проект, който има за цел да се разработят нови туристически пакети.

Древен Календар

Целта на новите туристически пакети е да се включат допълнителни и различни от съществуващите туристически обекти, чиято логическа връзка има за цел по един или друг начин да доведе от една страна до увеличаване на броя на туристите, а от друга страна до увеличаване на средния престой на гостите.

Самото картиране представлява точно и подробно писмено описание на обекта, с дадени GPS координати. С помощта на тези координати голяма част от съвременните мобилни устройства или навигационни системи ще могат да открият на картата въпросните забележителности.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати