Ученици от Бургас разгледаха Разлог, Баня и Добърско

Ученици от Бургас

Туристически обект Старите бани в село Баня посрещна група от 28 ученици от Природоматематическа гимназия Академик Никола Обрешковград Бургас.

Шестокласниците разгледаха двете бани, известни като римска и турска, запознаха се с историята на селото и получиха любопитна информация за традицията свързана с използването на минералната вода. Учениците не пропуснаха възможността да се отдадат на игри и забавления.

Още ученици

Възпитаниците на бургаската гимназия и техните учители посетиха също така градския парк в Разлог и разгледаха възстановения древен слънчев календар. В село Добърско разгледаха уникалната църква Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат.

"Туристическите обекти на територията на община Разлог се радват на изключително голям интерес, както от българи, така и от руснаци, германци, англичани и гърци.

Интересът на туристите е показателен поради атрактивността на обектите и тяхната важност като културно-исторически забележителности", коментираха от туристически информационен център - село Баня.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати