Община Разлог въведе плащане с банкови карти

безкасови плащания

Община Разлог въведе заплащане на предлаганите от общината административни услуги с банкова карта. Във фронт офиса в Разлог, а вече и в повече кметства на територията на общината, са монтирани ПОС-терминали, обслужващи хората, които искат да заплащат услугите с банкови карти, а не в брой.

Устройствата се използват само за приемане на плащания на такси за извършване на административни услуги. Разплащанията на ПОС-терминалните устройства се осъществяват чрез карти VISA, VISA Electron, VPAY, MasterCard, Maestro и Борика.

"ПОС-терминалите в община Разлог служат за осъществяването на електронни разплащания, при които средства от банковата сметка на картодържателя преминават в сметката на общината без за това да се начисляват допълнителни такси".

При плащане терминалът проверява валидността на картата, свързва се с издателя на картата и при наличие на средства по сметката на картодържателя, отпечатва разписка и превежда заявената сума по сметката на общината, обясниха от фронт офиса на общината.

Киоск терминал

Въведеното електронно плащане е удобство и ще улесни ползвателите на административни услуги. Разплащането с карти елиминира възможността за грешки при броене на пари и измами с фалшиви банкноти.

Във фронт офиса на община Разлог е монтиран и информационен терминал /киоск/, който предоставя възможност да бъдат разгледани всички административни услуги, предлагани от общината.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати