В Разлог стартират ремонти на четвъртокласната пътна мрежа

Ремонти в Разлог

Община Разлог започна ремонт на четвъртокласна пътна мрежа. През 2014 година планинската общината разполага със значително повече финансови средства за ремонтни дейности на общинските пътища.

Около 15 милиона лева е бюджетът за ремонт на пътищата за 2014 и 2015 година. Освен средствата от бюджета си, общината ефективно използва и финансиране от Програмата за развитие на селските райони.

В момента продължава започналият ремонт на пътя за село Добърско. Поетапно ще бъде ремонтиран целият път от село Долно Драглище до Добърско. Участъкът от село Баня до село Долно Драглище ще бъде изяло ремонтирано през тази и следващата година, отново със средства на Програмата за развитие на селските райони.

Засиленото движението към селото, поради атрактивността на църквата Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат, част от 100-те национални туристически обекта, ускори разрушаването на пътната настилка. Ремонтът ще осигури комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до Добърско.

Ремонти в Долно Драглище

В момента се изгражда и кръгово кръстовище на ул. Екзарх Йосиф, пред хотел Разлог. През септември двата обекта ще бъдат завършени. Тогава е предвидено да се даде старт на ремонта на пътя към курортната част на Разлог в местността Бетоловото.

Отклонението от главен път II-19 до голф комплекса ще се сдобие с изцяло нов път, велоалея и зелена ивица с напоителна система. Това значително ще улесни туристите в тяхното придвижване, както и ще се подобри транспортно-експлоатационните качества на общинската пътна инфраструктура.

Подобряването на качеството на живот в община Разлог чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура има за цел да се подобри достъпът до основни услуги за населението, повишаване на икономическата активност и стимулиране устойчивото развитие на общината.

Подобряването на общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване на възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма, както и до създаване на алтернативни възможности за заетост на населението.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
,,,,,
,,,,,
26.08.2014 22:22
Чудесна статия! Браво на Община Разлог!
0
0