Bansko.net»Новини от региона»Новини от Елешница»Елешница ви кани на Фолклорна среща 2014

Елешница ви кани на Фолклорна среща 2014

22 Август 2014, 12:31
Mariane
Mariane
Новак
2k
Фолклорна среща

На 30 август 2014 г. /събота/ от 14:00 часа на откритата сцена в центъра на Елешница ще се проведе първият фолклорен фестивал Фолклорна среща.

Над 250 участници ще се състезават във фолклорното веселие в две категории – песни и танци. Записалите се за участие групи са 17, а индивидуалните изпълнители са десетки. На фолклорния фестивал ще бъде излъчена най-добрата певческа група и най-добрата танцова хореография.

Фолклорна среща в Елешница

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора.

Фестивалът има конкурсен характер. В него могат да вземат участие всички любителски групи, състави, оркестри, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, без значение от възрастовата група.

Изживейте един опияняващ ден с фолклорни танци и песни, наследени през вековете от нашите предци, приканват организаторите от НЧ Западнородопски лъч, село Елешница, кметство на село Елешница и Танцов състав Елешница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати