Разлог чества 102 години от Освобождението си

Чествания в Разлог

С едноседмични прояви Разлог отбелязва 102 години от Освобождението си. Кулминацията на честванията ще бъде на 24 октомври, когато е празникът на Разлог - един от най-красивите градове в България.

Празничната програма ще започне в 10.30 часа с официален ритуал по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Разлог, полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

Чествания в Разлог

След това в църквата Свето Благовещение в града ще бъде отслужена тържествена Света литургия. Честванията ще продължат с празничен концерт и пищна заря, които ще зарадват жителите и гостите на планинския курорт.

Концертът е с начален час 17:45 часа. Участие в него ще вземат Неврокопският ансамбъл и деца от Младежки център - град Разлог.

Близо седмица по-рано, на 18 октомври, ще се проведе Финалният етап на четвъртия Национален преглед на фолклорните ансамбли 2013-2014г. От 11 часа на централния площад събитието ще събере групи от Разлог, Добърско, Асеновград, Пазарджик, София, Кюстендил и Симитли.

Събитието ще се проведе под патронажа на Националната Секция на CIOFF® България (Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, официален партньор на ЮНЕСКО), чиято основна цел е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

Събития в Разлог

На 19 октомври от 11.00 часа на спортна база ДВАЛ (теренът около бившето КЦХ) ще се проведе киноложка изложба на Българско Овчарско куче-Разлог 2014.

В програмата за празника на Разлог са включени още представяне на книги, регионален турнир по тенис на маса за средношколци, шахматен турнир в седем кръга с участници от Разлог, Петрич, Гоце Делчев, Хаджидимово.

Театрални постановки за малки и големи съпътстват празника на Разлог. На 9 октомври бе изиграна постановката Село, село пусто село по Чудомир.

Сега предстоят детска театрална постановка - музикална приказка Лудориите на Котаракът в чизми на Благоевградски Драматичен Театър и постановката Как писар Тричко не се ожени за Царкиня Кита, с китка накитена.

Те бъдат играни в големия салон на читалището на 20 октомври, съответно от 11.30 часа и от 19.00 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати