Изграждат мега спортен комплекс край Разлог

MarianaMariana
Новак
2k
Спортен център Разлог

В заседателната зала на Общински съвет град Разлог се проведе среща за обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за Изграждане на Спортен комплекс в местност Байова борика в землището на град Разлог.

Инженер Красимир Герчев, кмет на община Разлог, представи инвестиционното предложение, като представи техническите аспекти на предложението и етапите на изпълнение.

В Плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика, открит плувен басейн, стадион и други обслужващи сгради.

Футболният стадион ще бъде с капацитет около 8000 места (категория 3(4) според изискванията на УЕФА), с покрити трибуни и размери на игрището 68х105 м.

Спортна база Разлог

Ще бъдат изградени и 4 футболни игрища с размери 68х105 м, 4 игрища за тенис с размери 18 х 36 м, 2 броя игрища за баскетбол с размери 16, 50 х 30 м, 2 броя игрища за волейбол с размери 13 х 24 м.

Предвидени са още закрит плувен басейн с олимпийски размери с около 1000 места и мултифункционална спортна зала с капацитет около 4000 места.

Герчев подчерта важното значение на инвестицията за общината и региона като цяло, изключителното разположение на комплекса, съответствието на обекта на стратегията за развитие на общината и очаквания сериозен социален ефект.

Спортен център в Разлог

Г-н Георги Петков - ръководител на колектива, изготвил ДОВОС, представи доклада, а г-жа Войчева- член на колектива за разяснения по съответната част от доклада, посочи, че за изготвяне на доклада са извършени обследвания през различни сезони на терен.

От проучванията е установено, че начинът на трайно ползване е променян през годините. На терена не са установени защитени видове, същият не попада в защитени територии. В доклада са направени препоръки озеленяването да се извърши с подходящи видове.

Общественото обсъждане се проведе в изпълнение на изискванията на чл. 97, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда и писмо № 1711(8)/11.09.2014 г. от РИОСВ- Благоевград.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати