Близо 15 000 туристи очаква Банско за Нова година

Банско

За наближаващите новогодишните празници в курортния град Банско се очаква да пристигнат близо 15 000 туристи, като се предвижда истински бум на посетителите от Великобритания.

Към момента в града тече усилен ремонт по подмяна на канализационната система, но от общината имат уверение от фирмата-изпълнител, че ремонтните дейности ще приключат до началото на скисезона.

За сега най-много заявки за почивните дни през декември постъпват от британци. По-слаб е интересът от Русия и Украйна и традиционно силно присъствие в Банско ще има от сърби, македонци и гърци, съобщава шефката на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова пред вестник Стандарт.

Заради струпването на почивни дни повечето туристически пакети предлагат между 4 и 5 нощувки, които включват тържествена вечеря навръх Нова година. За тризвездните комплекси пакетите излизат по средно 350 лева на човек.

В по-луксозните хотели, които предлагат СПА, басейн, сауна, парна баня, фитнес, джакузи, безжичен интернет и паркинг, офертите са между 500 и 600 лева на човек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати