Община Разлог на първо място по брой на гласували

Община Разлог на първо място по брой на гласували

28 % е избирателната активност в Разложко към 13.00 ч., което по данни на Централната избирателна комисия поставя общината на първо място по брой гласували сред останалите населени места в страната.

В града са упражнили правото си на вот 30 % от избирателите. Най-активни са в с. Годлево, където до момента са гласували близо 33 на сто. Село Баня е последно в класацията по активност. Там бюлетини са пуснали едва 160 души.

Първенец сред секционните избирателни комисии е новоразкритата секция в болницата в Разлог, където активността е почти 100 %. До 13.00 ч. са гласували 28 от настанените пациенти с право на глас.

Една жалба е постъпила официално в Общинската избирателна комисия от началото на изборния ден. Жалбата е депозирана към 12, 30 ч. от щаба на кандидат-градоначалника от ПП ГЕРБ и се отнася за поставени предизборни агитационни материали на подкрепения от СДС кандидат пред най-големите секции в Разлог - в сградата на читалището, както и в двете секциии в с. Баня.

Със заповед на председателя на Общинската избирателна комисия Татяна Лазарова е изпратена група, която незабавно е отстранила агитационните материали.

По прогноза на Татяна Лазарова до края на изборния ден активността ще достигне 53 %. Тя припомни, че на предишните избори в Разложко са гласували над 64 % от имащите право на глас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати