Bansko.net»Новини от региона»Новини от Разлог»В Разлог няма опасност от наводнения

В Разлог няма опасност от наводнения

02 Февруари 2015, 15:26
Mariane
Mariane
Новак
2k
Багери в Разлог

Почистените речни корита, улични шахти и канавки, както и извършените укрепителни дейности не допуснаха наводнения, аварии и причиняване на щети в община Разлог при обилните валежи през изминалите дни.

Обилните снеговалежи, както и последвалият дъжд през изминалата седмица изправиха в пълна готовност аварийните екипи към община Разлог. За радост не се стигна до необходимост от тяхната намеса. Екипи от общината продължават да следят нивата на реките в града и села днес и през следващите дни.

Багери в Разлог

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог поддържа постоянна връзка с всички кметове по населените места в общината и с аварийните екипи.

Извършените ремонти и укрепителни дейности по речните корита в общината дават своя резултат и осигуряват спокойствието на хората. Всяка година Община Разлог предприема мерки по предотвратяване наводнения, причинени от реки, минаващи през нейната територия вследствие на обилните дъждове и снеготопене.

В село Баня е изпълнен успешно проект за укрепване коритото на река Пихла. В участъците, където реката е укрепена, няма опасност за местното население и техните жилища.

Два участъка от коритото на река Язо в град Разлог бяха укрепени през 2014г. Ремонтът на речното корито включи и изграждането на стоманобетонни стени с височина 1 метър в участъците, където такива липсваха или бяха прекалено ниски.

Река Язо минава през централната част на Разлог и нейното укрепване бе от изключително важно значение за предотвратяване на евентуални бедствия и аварии, които могат да бъдат предизвикани от наводнения.

През 2015 година община Разлог ще продължи регулярно да почиства речните корита и да работи по тяхното укрепване и реконструкция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стоян Драчев
Стоян Драчев
03.02.2015 18:02
Браво!Такива мероприятия и действия трябва в цялата страна.А не да казват, че валежите са причина за бедствието.Та нима до сега никога не е валяло?Причината не е в природата.Всички знаем коя е тя.
0
0