Манипулират жителите на село Баня

Вода

Има вероятност жителите на село Баня, община Разлог, които протестират срещу изграждането на сметище край селото им, да са подвеждани да се присъединят към подписката за отделянето на селото от община Разлог.

На 20 март стартира подписка с искането за отделяне на село Баня от община Разлог. Но документите, под които местните жители се подписват, всъщност са озаглавени Не на сметището в село Баня.

Вода

Така баненци са подведени да смятат, че протестират срещу изграждането на депо за отпадъци, а всъщност се подписват под искане за административен развод с община Разлог, информира СтрумаКом.

Напористи емисари на инициативния комитет обикалят от къща на къща жителите на селото и им поднасят документите за параф.

Подписката трябва за бъде внесена в общината до 20 май и след като се направи проверка на автентичността на подписите в нея, тя ще бъде внесена за разглеждане на заседание на Общински съвет – Разлог.

Запознати с казуса разпространяван версията, че целта на това административно отделяне е всъщност скъпоценната минерална вода на село Баня, от която да се възползват собствениците на СПА хотели в Банско.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати