Прерязаха лентата на близо 8 км ремонтирани пътища в Разложко

17.09.2015

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Министърът на земеделието и храните Десислава Танева прерязаха трикольорната лента на ремонтираната и обновена улица Христо Ботев.

Прерязаха лентата на близо 8 км ремонтирани пътища в Разложко

Улицата е част от изпълнените дейност по реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от 7.970 километра и реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище с обща дължина от 4.196 км.

Стойността на реализирания с финансиране по Програмата за развитие на селските райони проект е 5 837 266, 23 лева без ДДС.

Министър Танева подчерта, изключително активната и успешната работа на кмета на община Разлог и неговия екип, като ги нарече отличници по изпълнени проекти и успешно приключили договори, които са били контрактувани през стария програмен период.

Тя допълни, че инж. Герчев не се е възползвал от дадената възможност за удължаване с един месец на срока за изпълнение на проекта и че всичко е изпълнено в срок.

Прерязаха лентата на близо 8 км ремонтирани пътища в Разложко

Това е белег за добър мениджмънт в общината. Отворихме новата програма за развитие на селските райони и инж. Герчев вече е кандидатствал по първата отворена и възможна мярка – Подготовка на стратегиите на местни инициативни групи.

Кметът на община Разлог е един от кметовете с най-много сключени договори по Програмата за развитие на селските райони, каза министър Танева.

Инж. Герчев коментира, че реализираният проект е мащабен и с него се постига по-сигурно придвижване и по-добра мобилност на населението в гр. Разлог, с. Баня, с. Долно Драглище, с. Горно Драглище, с. Добърско.

Подобрена е общинската пътна инфраструктура - входът на Разлог, входът на село Баня, пътят от село Баня към село Горно Драглище, пътят за курортна зона Бетоловото и са създадени условия за велосипедно движение.

Повишена е и привлекателността за развитие на бизнес в община Разлог, чрез подобрената пътната инфраструктура.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати