Българи масово купуват имоти в Банско

Българи масово купуват имоти в Банско

Раздвижването на пазара в Банско през последните шест месеца е благодарение на български, а не чужди купувачи. Най-активни в търсенето са столичани.

Районът, в който има най-активно търсене на имоти, е под Тодорка. Пазарът се върти около имоти на ирландци и англичани, които са закупили апартаменти тук преди десетина години, а днес ги препродават.

В последните месеци на пазара излязоха над 2 500 апартамента. Само за шест месеца над половината от тях вече имат нови собственици – гърци, руснаци, румънци, сърби, но най-вече - българи.

Предлаганите апартаменти в Банско са масово собственост на англичани и са в отлично състояние. За да ги продадат обаче, собствениците им са принудени да се съгласят на 2-3 пъти по-ниска цена от пазарната. Цената зависи от локацията и екстрите, които сградата предлага. Средно, апартамент до 70 кв.м. струва между 40 и 50 хил. евро.

Специалистите са категорични, че сега е идеалният момент да си купим апартамент в Банско. Продавачите бяха принудени да свалят цените значително през последните 7-8 години. Докато в миналото жилищата в близост до лифта вървяха по 1000 и 1500 евро за кв. метър, днес цената е 400-500 евро.

Най-търсените апартаменти от софиянци са студиа до 35-40 кв. м, които възлизат на достъпните 12 000 и 15 000 евро. Те са най-актуални, тъй като могат да се дават под наем през зимата, което в крайна сметка води до възвръщане на инвестицията само за два сезона.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати