Великденско настроение завладя Разлог

22.04.2016
Великденско настроение завладя Разлог

Учениците от IV б клас на НУ Св.Св. Кирил и Методий в Разлог, с класен ръководител Гергана Копанарова, изрисуваха, с помощта на скулптора Асен Ботев, великденското яйце пред сградата на Община Разлог.

То украсява центъра на Разлог за поредна година, като всеки път яйцето се изрисува по различен начин. Високо е 2 метра и тежи близо 1.5 тона. Отвътре е направено с желязна конструкция, а отвън с гипс. Разглобява се на две и е пригодено за изрисуване за всеки Великден.

Яйцето се превърна в символ на Великденските празници в Разлог. Любимо място е за снимки по време на празниците на жителите на града и неговите гости. То е подарък от Община Разлог именно за тях.

Великденско настроение завладя Разлог

Децата от IV б клас на началното училище изрисуваха огромното яйце с рисунки, които те смятат, че едно великденско яйце трябва да има.

Рисунките символизират най-важните неща за празник като Възкресение Христово - смирението, добротата, красотата, хармонията, щастието и преди всичко възраждането.

Освен боядисването на великденското яйце, малчуганите украсиха и дръвчета пред Общинска администрация-Разлог с изрисувани яйца от стиропор и така създадоха настроение за всички броени дни преди най-големия християнски празник - Великден.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати