Разлог посреща Великден с концерт на площада

30.04.2016
Разлог

Великденските мероприятия в Разлог са част от празничното настроение на жителите и гостите на града. Дни преди Великден на Централния площад в Разлог се проведе Великденски концерт.

Мероприятието е организирано от Община Разлог и НЧ 15.09.1903-1909. В него взеха участие фолклорни групи и индивидуални изпълнители от читалищата в община Разлог. Концертът откри Детско театрално студио към читалището в града, с ръководител Росица Тумбева.

Децата, облечени като великденски яйца, представиха стихове, свързани с Великден. Много настроение визуализираха всички изпълнители на сцената. Традиционно изпълненията на читалищата остават следа в душите на публиката от красивото народно творчество на Разложкия край.

Великден Разлог

Самодейците от всички читалища показаха своя талант пред препълнения площад, а концертът уважиха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина, д-р Мария Копанарова-Тасева-председател на ОбС-Разлог, Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности, жители и гости на града.

Пред сцената и тази година бе представена изложба на боядисани яйца и козунаци от местни производители, с които бяха почерпени присъстващите на площада в Разлог.

Концертът завърши с изпълнение на самодейците от НЧ Самообразование, с. Бачево и с пожелание за светъл празник, който да донесе мир и спокойствие в домовете на всички, любов и вяра в бъдните дни.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати