Община Разлог намалява таксите за технически услуги в общината

Община Разлог намалява таксите за технически услуги в общината

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог намалява в пъти таксите за технически услуги извършвани от общинска администрация Разлог.

„Целта е да бъде намален негативния ефект от финансовата криза върху инвестициите в сферата на строителството, да бъдат облекчени условията за бизнеса на местно и на регионално ниво. Стремим се да създадем максимално благоприятна среда за реализиране на инвестиционни проекти в община Разлог.”, коментира инж. Красимир Герчев.

Всички такси за технически услуги са намалени. Таксата за издаване на ПУП за територии извън регулация, в нови селищни образовани /регламентирани с одобрен или в процес на изработване и одобряване на ПУП – ПУР, възложени за проектиране от община Разлог намалява 4 пъти – от 2000 лева на 500 лева.

Драстично е и намалението за таксите за издаване на разрешение за строеж. Така например до сега за жилища, вилни или смесени сгради, както и съоръжения за обществено обслужване с РЗП от 500 кв.м. до 1000 кв.м се е заплащало 2 лв./кв.м. РЗП. С направените изменения се премахва ограничението до 1000 кв.м и сумата се намаля на 1.50 лв./кв.м. РЗП.

Намалява се и таксата за издаване на разрешително за строеж на производствени сгради до 20 работни места от 1000 лева на 300 лева.

За въвеждане в експлоатация на жилищни и смесени сгради със средно застрояване, сгради и съоръжения за обществено обслужване IV категория с РЗП над 1000 кв.м. или с капацитет над 100 места за посетители се намаля от 15 лв./кв.м.РЗП на 5 лв./км.м.РЗП. За въвеждане в експлоатация на обекти V категория таксата се намаля от 15 лв./кв.м. РЗП на 2.5 лв./кв.м. РЗП.

Намаляването на таксите за технически услуги, извършвани от общинска администрация Разлог ще подпомогне създаване на по-добър бизнес климат и привличане на инвеститори.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати