Красотата превзе Банско през уикенда

Изложба в Банско
Снимка: Община Банско

През изминалия уикенд в Банско бе открита изложба на икони, живописни платна и дърворезба Красотата ражда оптимизъм на отец Костадин Калайджиев. Освен нея курортният град представи пред жителите и гостите си редица традиции, събрани от всички краища на България..

Отец Костадин Калайджиев е православен свещеник към църквата в град Банско. Изложбата е част от богатата културна програма на вечерите Традиции и изкуство. Те се провеждат през летния сезон под шапката на Посетителския информационен център в курорта.

отец Костадин Калайджиев
Снимка: Община Банско

Песента на българската шевица също бе представена в рамките на изминалия уикенд. Тя е дело на Здравка Цветкова, която намира вдъхновение от красотата и разнообразието на българската бродерия, характерните за всяка фолклорна област стилове, с които българските жени са създавали естетика и изящество в облеклото си през вековете.

Специално за гостите на града Сашка Коюва демонстрира как да си оплетем шушони за студените зимни вечери и затвори кръга от представяните пъстри български традиции.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати