Летните школи на Банско са пълни с деца

Летни школи в Банско
Снимка: Община Банско

Стотици деца посетиха летните школи в община Банско. Курортният град за поредна година подари на малчуганите безплатни занимания в четири школи в разгара на лятната им ваканция.

Летните школи са по музика, плуване, изобразително изкуство и детска полицейска академия. Те се радваха на голяма посещаемост от възпитаниците на учебните заведения, детските градини и потребителите на Дневен център Здравец.

Летни школи в Банско
Снимка: Община Банско

Организираните за децата курсове се превърнаха в най-популярната атракция за децата в горещите летни дни. Малко повече от месец над 500 деца се учиха да плуват под напътствията на професионални инструктори в басейните на хотел Регнум в Банско и базата на минерален плаж - гр. Добринище. Накрая на курса всички деца получиха грамоти за успешно завършване на плувно лято 2017.

Уроците по фолклорно пеене и струнни инструменти се провеждаха в кабинета по музика в НУ Св. Паисий Хилендарски от Марин Бърдарев. Школата по изобразително и приложно изкуство пък откри талантливи деца, които с лекота преобразяваха белия лист.

Летни школи в Банско
Снимка: Община Банско

Най-смели бяха децата в детската полицейска академия. По време на курса си те се запознаха с работата на полицаите. Децата бяха научени как да дават първа помощ при необходимост и как да сигнализират на тел. 112. Полицейските служители са убедени, че възпитаниците им вече знаят как сами да реагират в рискови ситуации.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати