Bansko.net»Новини от региона»Новини от Разлог»Честване на националния празник в Разлог

Честване на националния празник в Разлог

04 Март 2010, 14:51
Admin
Admin
Новак
5k
Честване на националния празник в Разлог

С тържествена програма Разлог отбеляза 132 - година от Освобождението на България от османско иго. Венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България поднесоха инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог, политически партии и признателни граждани.

На тържествената програма посветена на 3-ти март присъства инж. Любен Татарки – народен представител в 41-то НС, общинското ръководство, общински съветници и стотици жители и гости на Разлог.

За първи път на националния празник на България дейността на духовия оркестър на Разлог бе възродена. Духовият оркестър изпълни част от най-патриотичните музикални произведения.

Честването на 3-ти март продължи с изпълнения на мажоретен състав към „Силвана денс”, формация за модерни танци „Авангард” с ръководител Мартин Влахов, смесена фолклорна група „Разложки мераци” и ансамбъл „Разложенче”.

Празничната програма в Разлог завърши с тържествена заря-проверка и запалване на огъня на свободата. Дълго хоро се изви око огъня на свобода, наричан в Разлог – „гаре”.

По случай 132-годишнина от Освобождението на България от османско иго Разлог бе украсен със сто български и европейски знамена. Българският трикольор и знамето на ЕС се развяха по централните улици и входно-изходните пътни артерии на града.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати