Разлог почете паметта на Васил Левски

Годишнина от обесването на Левски в Разлог

Васил Левски - най-светлият образ в нашата история! Той преобърна времето и го направи свое, доказвайки пред света, че българинът носи у себе си жаждата за свобода и справедливост.

Пред паметника на Левски в центъра на град Разлог бе отбелязана годишнината от гибелта му.

Идеите на Апостола, въплътени в слово и дело, доказват, че и в робски години може да си Човек, и че свободата е преди всичко състояние на духа. Защото прозренията и посланията му се основават на хуманност, толерантност, съзнание за лична отговорност и дълг към общото дело - каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

Годишнина от обесването на Левски

Той допълни, че по време на втората си обиколка из България Дяконът посещава и Разлог и основава революционен комитет от 12 души в къщата на Кипре Максев.

Левски и днес е еталон на почтеност, на сила на духа и родолюбие. Прекланяме се! Безсмъртие и вечна слава за Апостола! - каза още инж. Герчев.

В знак на признателност към подвига на Васил Левски цветя и венци бяха поднесени пред паметника му от кмета инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, общественици, ученици и жители на гр. Разлог.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати