Повече първокласници ще прекрачат прага на училищата в община Разлог

Повече първокласници ще прекрачат прага на училищата в община Разлог

На 17 септември 205 първокласници за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Разлог.

За Разлог броят на първолаците е 136, а по училищата в селата на общината са 69. Тази година те са с четирима повече в сравнение с миналата учебна година, когато бяха 201.

Най-много деца – общо 46, са записани в ОУ Никола Парапунов, 36 в НУ Яне Сандански, 35- в НУ Кирил и Методий и 19 в СУ Братя Петър и Иван Каназиреви.

От съставните села в общината най-много са първолаците в с. Баня. Там прага на ОУ Паисий Хилендарски в първия учебен ден ще прекрачат 37 деца, в ОУ Св.св. Кирил и Методий в с. Бачево – 15, в ОУ Неофит Рилски в село Горно Драглище – 10, и в ОУ Братя Миладинови в село Елешница – 7.

Шест училища на територията на общината ще стартират тази година със самостоятелни и слети маломерни паралелки.

Една самостоятелна ще има в ОУ Паисий Хилендарски в с. Баня, а в НУ Яне Сандански в Разлог ще има две. С шест самостоятелни паралелки започва ОУ Св.св. Кирил и Методий в Бачево, а със седем – ОУ Братя Миладинови в Елешница.

Училището заедно с детска градина Надежда в селото са обявени и за защитени.

От останалите учебни заведения с три самостоятелни и две слети от два класа паралелки стартира учебната година ОУ Неофит Рилски в село Горно Драглище, а в НУ Св. Климент Охридски в село Добърско се оформят една слята и една самостоятелна.

За първа година ОУ Св. Климент Охридски в разложкото село Добърско стартира новата учебна година без първокласници. В селото има само едно детенце, което тази година е в първи клас, и то е записано в Разлог.

Миналата година училището стартира само с двама първокласници, а тази година е нулева поради липса на деца.

Всички училища са готови да посрещнат учениците за първия учебен ден.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати