bansko.net»Проектът Направи и научи свърза учители от цял свят

Проектът Направи и научи свърза учители от цял свят

Mariane
Mariane
Новак
2k
Проектът Направи и научи
Снимка: Община Разлог

Пета работна среща между партньорите и заключително събитие за разпространение на резултатите от изпълнението на проект Изпълнение на образователни методи - учене чрез правене при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища, с мото Направи и научи, финансиран по програма Еразъм + на Европейския съюз се проведе в Разлог.

Събитието бе открито от кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев и бе уважено от председателя на Общински съвет гр. Разлог – д-р Мария Копанарова.

По време на срещата бяха представени Стратегия за дългосрочно партньорство между Община Гьорче Петров, Македония и Община Разлог, България за иновации и обмен на добри практики в сферата на образованието, Наръчник за практическо използване на Отворени образователни ресурси за внедряване на възобновяемите енергийни източници в училищните предмети и практическо използване на фотоволтаични и термични соларни модули.

Ученическите екипи от ОУ Св. Паисий Хилендарски с. Баня и техните ментори бяха наградени от инж. Красимир Герчев за активната работа и участие по проекта.

Най-добият ученически екип представи презентация за постигнатите резултати от работата със соларни модули и извършени проучвания за производство на ток, затопляне на вода и затопляне на оранжерия от слънчевата енергия.

Проектът Направи и научи, Разлог
Снимка: Община Разлог

Проектът насърчава използването на нови подходи за обучение и работа като една чудесна възможност за по-ефективно образование и създаване на дълготрайно партньорство.

Повече от 300 ученици от България и Македония повишиха знанията си за възобновяемите енергийни източници и бяха включени в дейностите по проекта.

Изпълнението на дейностите по проекта допринесе за създаване на мрежа от преподаватели за бъдещо сътрудничество и успя да свърже учители от различни държави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати